Farmasötik Kimya Anabilim Dalı

Sağlık bilimleri enstitüsüne bağlı Farmasötik Kimya Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi verilmektedir. Öğrenim dili Türkçedir.

Programın Amacı

Farmasötik Kimya, ilaç olabilecek yeni bileşiklerin tasarımı, sentezi ve ilaçların analizi, yeni terapötik bileşiklerin tasarımı ve bu bileşiklerin yararlı ilaçlar haline getirilmesiyle ilgilenen ve bunun için ilaç etkisinin mekanizmasını anlamaya ve açıklamaya çalışan, ilacın kimyasal yapısı ile aktivitesi arasında ilişkiler kuran bir bilim dalıdır. Farmasötik Kimya yüksek lisans ve doktora programının amacı, öğrencileri ilaç ve ilaç geliştirilme alanlarında görev alan Farmasötik Kimya alanında ileri düzeyde bilgilerle donatmak, öğrenciye bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini artırmak ve mezun olduğunda bu bilgileri gerek bilimsel alanda gerekse mesleki çalışma ortamında uygulayabilme yeteneklerini kazandırmaktır.