Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı

Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans eğitimi verilmektedir. Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümü tarafından yürütülen programın öğrenim dili Türkçedir.

Programın Amacı

Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans programının amacı; adayların spor bilimleri alanı ile ilgili uluslararası standartlarda yetiştirilmesi, bilimsel ilkeler doğrultusunda gerekli bilgi ve donanıma sahip olmalarının sağlanması, alana özgü bilimsel çalışmaların yürütülerek ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda tartışma niteliğinin kazandırılması, elde edilen bilgi ve birikimlerin akademik yaşantı sürecine aktarılmasının sağlanmasıdır.