Anatomi Anabilim Dalı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulduğu 2007 yılında kurularak alt yapı çalışmalarına başlamıştır. Fiziki altyapının tamamlandığı 2017 yılında 1. Sınıf öğrencilerinin eğitim için fakültemiz yerleşkesine gelmeleri ile aktif olarak faaliyetlerini yürütmeye başlayan Anabilim Dalında, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Samih DİYARBAKIR, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mukadder SUNAR ile birlikte Tıp Fakültesi’nin yanı sıra Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi ihtiyaç duyulan diğer enstitü ve fakültelerde anatomi eğitim-öğretimi için hizmet vermektedir.

Anatomi Anabilim Dalı, geniş ve konforlu pratik eğitim salonu, kadavra saklama ünitesi ve diseksiyon salonu, yeterli miktarda ve modern çok sayıda anatomi maketi ile hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerine üst düzey anatomi eğitimi vermektedir. 2020 yılı itibari ile 16 doktora öğrencisi olan Anabilim Dalı, yakın zamanda eğitimini tamamlayacak olan tıp doktoru ve diş hekimi doktora öğrencilerini de kadrosuna dahil ederek akademisyen kadrosunu güçlendirecektir.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nın misyonu; üst düzeyde bilgi birikimine sahip, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı, etik değerleri gözeten ve toplumda liderlik yapabilecek, özgüveni yüksek mezunlar yetiştirmek, topluma bilimsel, çağdaş düzeyde, kaliteli hizmet sunmak, yaptığı araştırmalarla ulusal ve uluslararası bilgi birikimine katkı sağlamaktır.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nın hedefi; ulusal düzeyde lisansüstü eğitimi, araştırma ve yeniklikleri takip etme hususlarında liderliğe ulaşmak, uluslararası düzeyde önde gelen Anatomi Anabilim Dalları arasında saygın bir yer almaktır.