Farmasötik Bilimler Anabilim Dalı, 2019 yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde ‘disiplinler arası anabilim dalı olarak faaliyete geçmiştir. Bünyesinde pek çok anabilim dalını barındıran anabilim dalımız, öğretim üyesi olarak da üniversitemizde büyük bir potansiyele sahip anabilim dalı olma hususiyetini taşımaktadır.

Anabilim Dalımızda bulunan 24 öğretim üyesi, Analitik Kimya, Beslenme ve Diyetetik, Biyokimya, Eczacılık İşletmeciliği, Farmakognozi, Farmakoloji, Farmasötik Kimya, Farmasötik Mikrobiyoloji, Farmasötik Teknoloji, Farmasötik Toksikoloji gibi anabilim dallarında eğitim öğretim faaliyeti göstermektedir.

Anabilim Dalımızda, 2 Profesör, 10 Doçent, 11 Dr. Öğretim Üyesi bulunmakta ve yüksek lisans öğrencisi yetiştirmektedir.